Maandblog 8B december/januari

Maand blog

In deze maand blog hebben we weer wat dingen verzameld om over te vertellen. Zo gingen we naar de Bron, de schaatsbaan, het nieuwe jaar is gestart en we zijn een nieuw thema gestart namelijk Nederland waterland.     

 

De bron    

Op maandag 9 december ging groep 8b naar de bron om oudere mensen iets nieuws te leren. Dit was de eindopdracht voor ons thema leren leren. Iedereen mocht iets kiezen om aan oudere mensen te
leren. sommige kozen voor een spelletje Uno, Skibo of Mens er je niet. En andere kozen bijvoorbeeld voor een kaarttruc of ritmespel. Wij vonden het erg leuk om mensen dit te leren. Soms begrepen ze het niet, maar dan lechte we het nog een keer uit zodat ze het wel begrepen. 

 

Schaatsen in Schagen 

Op 16 december gingen we met de hele klas schaatsen op de  tijdelijke schaatsbaan in Schagen. Het was heel leuk en als je langer wilde schaatsen kon je gewoon nog even blijven en met vrienden gaan schaatsen. 

 

Kerst

Interview 

Jada en Mik 

 

Wat vond je het lekkerste dat op tafel stond met het kerstdiner?

Jada: Ik vond de churros erg lekker 

Mik: Mik zijn appelflappen 

 

Wat vond je het leukst?

Jada: Dat we bij elkaar waren en gezellig kletsen  

Mik: Het eten 

 

Wat vond je het gezelligst? 

Jada: Met vriendinnen bij elkaar zitten en kletsen  

Mik: De film van 7a

 

Wat vond je minder leuk?                            

Jada: De kerstmarkt denk ik, dat was ook leuk maar minder leuk dan de rest

Mik: Ook de kerstmarkt


 

Na de kerstviering gingen we allemaal naar huis. De dag erna gingen we opruimen, spelletjes spelen, een film kijken/tekenen en kletsen met elkaar. We maakte er gewoon een leuke dag van. 

 

Het nieuwe jaar

Na de kerstvakantie beginnen we meteen gewoon weer met werken. Iedereen is nog wel een beetje moe en heeft nog niet zoveel zin in school. Maar we hebben de smaak al weer snel te pakken. We vertellen elkaar altijd na de vakantie wat voor leuke dingen we in de vakantie gedaan hebben. Daarna vertelt juf wat we gaan doen en gaan we rustig aan het werk. We hebben ook groepsverwachtingen geschreven. De groepverwachting van de eerste 2 weken is dat we rustig aan het werk zijn en bezig zijn met onze taak.

 

De start van de cito´s

De cito’s zijn weer gestart en zeker voor groep 8 zijn deze weer erg belangrijk. Want dit is natuurlijk het laatste jaar op de basisschool voor groep 8. We hebben reken, spelling, begrijpend lezen en woordenschat cito´s. We doen er meestal 1 of 2 per dag. 

Nederland waterland

In dit nieuwe jaar starten wij meteen een nieuw thema namelijk Nederland waterland. Dit thema gaat onder andere over de watersnoodramp uit 1953. Maar ook over dat Nederland heel veel water heeft en over de dijken. Met dit nieuwe thema staan er ook al een paar leuke uitjes gepland.


 

Gemaakt door Maud V, Elles en Ramon