Weekbericht groep 1-2b

Beste ouders,


De tweede schoolweek zit er alweer op! Het was een leuke week. 

We zijn de week feestelijk begonnen met de verjaardag van Jax. Op dinsdag hebben we voor het eerst gegymd. Een vrije gymles met toestellen. Wat was dit leuk! Op donderdag mochten wij nog een keer. Aap en tijger hebben deze week de opsteker ketting geïntroduceerd. We geven opstekers en geen afbrekers, want daar word je blij van. Ook hebben zij ons geleerd om ”stop, hou op!” te zeggen wanneer iemand iets doet wat jij niet leuk vindt. 

Woensdag hebben we het thema dieren geopend met een speurtocht naar dieren beneden in de school. De kinderen zijn in groepjes op zoek gegaan om zoveel mogelijk dieren te vinden. Wanneer zij een dier gevonden hadden, kregen zij een opdracht. De kinderen werden begeleid door kinderen uit groep 4. Een leuke samenwerking! In de kring hebben we besproken welke dieren de kinderen hebben gevonden en deze verdeeld in categorieën. Hier hebben we een woordweb van gemaakt. De kinderen hebben deze aangevuld met dieren die zij al kennen.

We hebben dierengeluiden geluisterd en geraden bij welk dier het geluid hoort. Ook zijn er dieren bij ons in de klas op bezoek geweest toen wij niet op school waren. Dit konden we zien aan sporen op de grond. We zijn in tweetallen op onderzoek gegaan om erachter te komen welke dieren dit zijn geweest. We vonden een ganzenspoor, die van een eend, een schaap en zelfs een koe en een paard! Hoe die hier zijn gekomen, dat weten wij ook niet...

Op vrijdag hebben wij een categorie dieren gekozen waar wij de komende tijd over willen gaan spelen. We hebben gestemd. De kinderen konden kiezen uit boerderijdieren, bosdieren, wilde dieren en huisdieren. Gelijkspel! De wilde dieren en de huisdieren kregen evenveel stemmen, dus hebben we opnieuw gestemd. De grote meerderheid heeft gekozen voor huisdieren. In de klas maken we als themahoek graag een dierenarts waar we de huisdieren beter kunnen maken. Heeft u materialen die wij hiervoor mogen gebruiken, wilt u deze dan meegeven voorzien van naam? Denk hierbij aan huisdieren knuffels, verzorgingsspullen, een vervoersbox voor het dier, een mandje, voerbakjes, lege voer verpakkingen, etc. Spullen die de dokter kan gebruiken zijn natuurlijk ook erg welkom, zoals een dokterskoffertje, verkleedkleren, lege verpakkingen van medicijnen voor het dier, etc.

Foto’s van deze week heb ik toegevoegd aan het album: Thema dieren groep 1-2b. Hier zal ik wekelijks foto’s aan toevoegen. 

Wat fijn dat iedereen zich ingeschreven heeft voor de kennismakingsgesprekken van volgende week. Ik heb nog niet van iedereen het spiegelblad ontvangen. Graag ontvang ik deze alsnog, zodat ik deze kan doornemen voor het gesprek. In de bijlage vindt u het triageformulier. U kunt deze thuis invullen, maar dit mag ook tijdens het gesprek. Heeft u klachten, dan verplaatsen we het gesprek. 

Een fijn weekend toegewenst en tot maandag!

 

Groeten, Kelly

1282242 1282242
1282255 1282255
1282256 1282256
woordweb woordweb