Weekupdate groep 1-2b

Beste ouders,

 

Hierbij de weekupdate van deze week. Deze week spelen we voor het eerst met de agenda in de themahoek die we zelf hebben gemaakt! Er worden nu afspraken gemaakt en deze worden keurig genoteerd in de agenda door de assistente. Om erachter te komen hoe laat het is, heeft een groepje kinderen een klok geknutseld. Volgende week gaan we hier mee verder. Hiernaast wordt er nu een behandelkaart geschreven door de assistent en wordt er netjes afgerekend. Dit hebben we eerst even geoefend in de kring. 
We hebben een liedje geleerd over Floortje de cavia, die ziek is. Ook hebben we een liedje geleerd over de slang, wat wel een erg bijzonder huisdier is! We hebben hier een rekenspelletje bij gedaan waarbij we hebben geoefend met meten. Ook hebben we in de kring gespeeld met klokkijken en zijn de hele uren aan bod gekomen. 

Gewoonte 1: Wees proactief zit er bij veel kinderen al lekker in. Iedere keer als een kind proactief is geweest mag deze een steentje in het juiste potje doen. Het potje zit al bijna vol! Deze week staat gewoonte 2: Maak een plan centraal. We oefenen met het maken van een plan voordat we gaan spelen. Wat ga ik spelen en wat heb ik hierbij nodig? Hiernaast hebben wij onze groepsregels nog eens herhaalt. Het doel is om ons op een goede manier te gedragen in de klas en met elkaar, zodat iedereen zich er fijn voelt. Onze afspraken zijn de volgende: 

Omgangsafspraken:
- Heeft een kindje soms verdriet, help elkaar als jij dat ziet. 
- ruzie maken is niet fijn, laten we allemaal vriendjes zijn.
- We gaan eerlijk samen delen, zodat we gezellig samen spelen.

In de kring: 
- Er is er maar één die praat, zodat het luisteren beter gaat.
- Blijven zitten op je stoel, dat kunnen er hier een heleboel. 

In de klas:
- Als ik met een spelletje stop, dan ruim ik mijn spulletjes netjes op. 
- Netjes lopen in de rij, dat hoort erbij!

Dit zijn er een hele boel! Daarom letten we iedere week éxtra op één van de regels. Lukt het ons om ons aan de regel te houden? Dan mogen we een stapje omhoog op de doelenladder. Zijn we bovenaan de ladder, dan is het tijd voor een beloning! De kinderen hebben ervoor gekozen om als beloning verkleed naar school te gaan en hebben er veel zin in.

Zouden de ouders van de kinderen die dit schooljaar hier op school zijn gestart nog willen denken aan het inleveren van het intakeformulier wat ik vorige week heb meegezonden? Bij deze ook in de bijlage. Graag verzenden naar mijn mailadres: kellymoras@sarkon.nl. Denkt u ook nog aan het inleveren van het toestemmingsformulier? Alvast bedankt!

Foto’s van deze week zijn toegevoegd aan het fotoalbum.  

Een fijn weekend toegewenst! 

 

Groeten, Kelly