Weekupdate groep 1-2b

Beste ouders,

 

Deze week zijn we verder gegaan met het knutselen van de klokken. Alle kinderen uit groep 2 hebben er eentje gemaakt. Veel kinderen uit groep 2 wilden dit ook graag proberen. Het was een moeilijke, maar wel erg leuke en leerzame opdracht! Benthe heeft samen met haar oma een mooie slang geknutseld. Deze heeft zij mee naar school genomen en hiermee heeft zij andere kinderen geïnspireerd dit ook te doen. Wat een leuk idee!

In de kring hebben we geoefend met wegen met een balans. De knuffeldieren in de klas kregen ruzie over wie het zwaarste dier van de klas is. De kinderen mochten eerst schatten welk dier het zwaarst was. Hierna hebben we ze met elkaar vergeleken met de balans en hebben we ze in de goede volgorde gelegd van licht naar zwaar, van links naar rechts. We zijn erachter gekomen dat het grootste dier niet altijd het zwaarste hoeft te zijn! De rest van de week hebben de kinderen zelf verder geëxperimenteerd met de balans in de zandtafel. Hiernaast hebben we een kim-spel gespeeld en in tweetallen gepraat over een praatplaat van de dierenarts. Ook hebben we een spel gespeeld waarbij één iemand een dier in het hoofd nam en kenmerken moest noemen van het dier. De andere kinderen mochten raden welk dier dit was. 

Deze week stond gewoonte 3 centraal: ’Belangrijke zaken eerst’. Deze past mooi bij onze groepsregel: Als ik met een spelletje stop, ruim ik mijn spulletjes netjes op. Dit hebben we geoefend. Omdat het maken van de klok voor groep 2 een ’moet-werkje’ was, was het voor hen zaak om deze zelf in te plannen deze week. We zijn erachter gekomen dat wanneer je belangrijke zaken eerst doet, je moet-werkje, je de rest van de week veel tijd over hebt om te spelen. 

In het kader van leiderschap (7-gewoonten) hebben Liv en Zoë, samen met meester John, op vrijdag een rondleiding gegeven aan eventuele nieuwe ouders en hun kind. Liv en Zoë hebben verteld over de themahoek en hebben in de kring laten zien hoe de dagplanning er uit ziet. Wat ging dit goed!

Foto’s van deze week zijn toegevoegd aan het album. 

Volgende week woensdag starten we met de kinderboekenweek. Alle kinderen mogen op deze dag hun lievelingsboek mee naar school nemen. Hiernaast openen we de kinderboekenweek met een toneelstuk op het podium. Deze week lezen we uiteraard veel voor, maar mogen de kinderen ook mee doen aan een tekenwedstrijd in de klas. Het wordt een mooie week. 

Iedereen een heel fijn weekend toegewenst!

 

Groeten, Kelly

1285852 1285852