Weekupdate groep 1-2b

Beste ouders,

 

Deze week hebben we op maandag en dinsdag ervaring opgedaan met spiegelen. We zijn erachter gekomen dat als je de spiegel precies in het midden zet, het figuur heel wordt! Kinderen die dit leuk vonden mochten hier nog verder mee oefenen tijdens het spelen op papier en op het digibord. Hiernaast hebben we in de kring een rijmspelletje gespeeld. Wat is dit nog lastig! Dit gaan we vaker herhalen. 

Deze week stond gewoonte 4: Denk win-win centraal. We proberen oplossingen te bedenken waar iedereen blij van wordt, zoals om de beurt gaan. De kinderen merkten zelf op dat deze gewoonte ook heel goed past bij twee afspraken die wij hebben in de klas, namelijk: ’Samen delen, samen spelen’ en ’Ruzie maken is niet fijn, laten we allemaal vriendjes zijn’. 

Op woensdag vonden we een ei in de klas. Van wie zou dat ei zijn? Het ei voelde een beetje zacht. Dit betekent dat het een reptielen ei is. We hebben opgezocht wat reptielen zijn. Ook hebben we opgezocht hoe het grootste ei van Nederland er uit ziet. Dit is het ei van een struisvogel. Toch lijkt het ei wat wij gevonden hebben nog veel groter.. Wat een raadsel! Zou het een dino zijn? Kan dat wel, die waren toch uitgestorven? We dachten dat het dier wat het ei heeft gelegd vast terug zou komen om het uit te broeden. Sam kwam met het idee om een camera neer te zetten, zodat we op de videobeelden terug konden zien welk dier het is geweest. Toevallig was juf net nog op school dat het dier langskwam en heeft ze dit even gefilmd. Het leek toch echt op een dino! De volgende dag zat er een barst in het ei. We hebben de videobeelden samen terug gekeken en hebben onderzocht wat voor dino het was. Dit was een kleine Stegosaurus. Een planteneter, die niet gevaarlijk is. Dit stelde ons wel gerust! Op vrijdag zaten er nog veel meer scheuren in het ei en heeft juf een foto laten zien waarop ze de moeder dino aait. Zij voelde een beetje ruw aan door haar schubben. Wat zijn we benieuwd naar het diertje in het ei. Zou hij in het weekend uitkomen? Benthe heeft alvast een cadeautje voor het kleintje meegebracht. Daar zal de kleine dino vast blij mee zijn! 

Op woensdag hebben we ook de Kinderboekenweek geopend. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ’En toen...’. We hebben gekeken naar een toneelstuk, waarbij een ontdekkingsreiziger terug ging in de tijd om erachter te komen van wie het grote bot was, dat hij had gevonden. Was het van een holbewoner? Van een draak misschien, waar een ridder mee heeft gevochten? Of van een haai uit de piratentijd? Misschien wel van een echte dinosaurus? Uiteindelijk was het bot van Hector, de hond van oma. Wat jammer, maar wat een avontuur was dat! Maar dan lijkt er toch nog iets spannends te gebeuren. Hector graaft een schatkist op! Daarin zitten allemaal boeken verstopt. Iedere klas heeft een mooi boek gekregen over het thema. Deze hebben we natuurlijk meteen even gelezen in de klas. Ook de boeken die de kinderen zelf hebben meegenomen van thuis worden gelezen voor de vakantie. We zijn meteen gestart met de tekenwedstrijd en heeft iedereen een mooie dinosaurus getekend en geschilderd. 

Foto’s worden toegevoegd aan een nieuw fotoalbum.

 

Volgende week willen we graag spelen in de themahoek. We spelen archeoloog en paleontoloog en graven botjes op. We onderzoeken of het een dinosaurus bot is geweest en maken het bot schoon met de kwast. We gaan de botjes meten en wegen. We sorteren ze en leggen ze van groot naar klein. We hebben er zin in! We zoeken nog kleding en hoeden voor de archeoloog en de paleontoloog. Is er iemand die ons hierbij kan helpen? Hiernaast zijn natuurlijk alle spullen en boeken die met het thema dinosaurussen te maken hebben erg welkom. Als wij deze mogen gebruiken, dan graag meegeven voorzien van naam! 


Alvast bedankt en een fijn weekend toegewenst!

 

Groetjes, Kelly

 

2 2
3.1 3.1
3 3
4 4
5 5
6 6
7 7
tekenwedstrijd tekenwedstrijd