Weekupdate groep 1-2b

Beste ouders,

Wij hebben een leuke en leerzame week achter de rug. Op maandag zagen we dat het ei was uitgekomen, maar na goed speuren was er geen dino te bekennen. Mats kwam met het idee om bladeren voor hem neer te leggen, gezien het een planteneter is vindt hij dit vast lekker. De volgende dag waren de bladeren weg, maar hebben we de dino niet gezien. Sam bedacht dat we een dinohuis moesten maken, met val. We zijn meteen met een groepje aan de slag gegaan. We hebben een huisje gemaakt met ophaalbrug, een kussen als bedje, een buitendouche en er moest zelfs een schuifpui komen naar de achtertuin. Als de dino zich hier niet thuis voelt, dan weten we het ook niet meer. Weer hebben we eten en nu ook wat water voor hem neergezet. De volgende dag zagen we sporen van water en zand. Hij is in het huisje geweest, maar we hebben hem niet gevangen! De dino heeft ook in de bouwhoek gespeeld, hebben we op foto’s gezien. Misschien wil hij wel helemaal niet gevangen worden.. Deze dag zijn we vergeten water en bladeren neer te zetten. We kregen de dag er na meteen een bericht van de dino: ’ik wil voer’ en ’ik heb dorst’. We hebben geprobeerd de woorden te verklanken en weer aan elkaar te plakken. Dit was best lastig, maar uiteindelijk kwamen we er uit wat de dino bedoelde. We hebben dus weer netjes voer en water klaargezet. We hebben geleerd dat een dino heel veel moet eten en drinken op een dag. Op donderdagavond is de dino weer in de klas geweest en heeft hij nog even stiekem met de verjaardagspullen gespeeld. We zijn benieuwd wat er in de vakantie zal gebeuren...

Deze week hebben we alle boeken gelezen die de kinderen mee hebben genomen voor de Kinderboekenweek. We hebben geoefend met het klappen van woorden in lettergrepen en hebben een dino-liedje geleerd: https://www.youtube.com/watch?v=c6KGUhD7BFI. De paleontoloog is bij ons langs geweest om te laten zien hoe je een bot onderzoekt en dit opschrijft. Eerst schoonmaken met het kwastje en goed bekijken met een vergrootglas. Het bot moet gewogen en gemeten worden en vergeleken met een plaatje van het skelet. Kinderen hebben dit in de themahoek nagespeeld. Er is met dino’s gespeeld in de bouwhoek en op een verteltafel. Ook konden ze skeletten van verschillende dino’s na leggen op de lichttafel. Hierbij moesten zij goed passen en meten om erachter te komen van welke dino het stuk skelet was. Kinderen die dit leuk vonden hebben een dino gestempeld met hun handen. Lekker kliederen! 

In de speelzaal zijn we op dinojacht gegaan, aan de hand van het boek: ’Wij gaan op berenjacht’, met hierbij passende, spannende muziek bij elk landschap. We hebben ook andere dinospelletjes gespeeld.

Op woensdag hebben we bij juf Marieke en juf Miriam gestemd voor de mooiste tekening voor de tekenwedstrijd van de Kinderboekenweek. De kinderen van juf Joni hebben bij ons gestemd. Kabilesh heeft de wedstrijd gewonnen. Op donderdag kwam meester John de gouden penseel uitreiken. Wat was hij trots! Ook de andere kinderen hebben een hele mooie tekening/schilderij gemaakt en hebben een oorkonde verdiend. De tekeningen heb ik in de VIP-mappen gedaan als mooie herinnering. 

Vrijdag hebben we de week feestelijk afgesloten met de verjaardag van Owen en later op de ochtend de vossenjacht. Wat was dit leuk! Ouders, bedankt voor het helpen!

Foto’s van deze week kunt u vinden in het fotoalbum. De foto’s van de vossenjacht worden in een apart fotoalbum toegevoegd. 

Op maandag 23 en woensdag 25 november voeren we de volgende oudergesprekken. In de weken hiervoor ontvangt u hiervoor een gespreksplanner. 

Iedereen een fijne vakantie toegewenst!

Groetjes, Kelly

 

We hebben deze week gekeken naar poppenkastvoorstellingen over de 7-gewoonten die kinderen uit groep 8 voor ons hebben voorbereid. 

1288862 1288862
1288876 1288876
1288896 1288896
1288910 1288910
1288912 1288912
1288919 1288919
1288928 1288928
1289160 1289160