Weekupdate groep 1-2b

Beste ouders,

Maandag hebben we aandacht besteed aan Allerzielen. We hebben het boek ’Kikker en het vogeltje’ gelezen en gedacht en gesproken over dierbaren die overleden zijn. Normaal gesproken gaan we met de hele klas naar de kerk om hier een kaarsje voor ze aan te steken. Omdat het op deze manier, dit jaar, niet mogelijk is, zijn er uit iedere klas vertegenwoordigers heen gegaan om dit te doen. Het was mooi om hier even bij stil te staan.

Deze week zijn we gestart met het nieuwe thema: ’Wij werken bij de bakker’. We hebben allerlei startactiviteiten gedaan om enthousiast te worden om over dit thema te werken. We hebben een liedje geleerd over de bakker, boeken gelezen en filmpjes gekeken. ’De bakker’ is op bezoek geweest om broodjes te bezorgen die juf Kelly had besteld. We kwamen erachter dat deze allerlei verschillende vormen hadden, namelijk cirkel, vierkant, driehoek, rechthoek en zelfs ovaal en ruit. We konden deze vormen ook in de klas herkennen en hebben meerdere vormenspelletjes gespeeld. Ook is de bakker langs geweest om zijn bakkersspullen te laten zien. We hebben besproken hoe de spullen heten en waar ze voor gebruikt worden. We hebben er een woordweb bij gemaakt. Op vrijdag hebben we gekeken naar een toneelstuk over het thema. Dit was erg grappig. 

We hebben een begin gemaakt in de themahoek. Er worden taartjes en koekjes gekleid en verkocht in de winkel. Ook in de zandtafel worden taartjes gebakken. Sommige kinderen hebben al wat spulletjes meegenomen. Leuk! Heeft u ook spullen die wij mogen gebruiken? Dan graag meegeven, voorzien van naam. Op donderdag en vrijdag hebben wij hard gewerkt om zelf een oven te maken, zodat we die vanaf volgende week kunnen gebruiken. Foto’s van het thema bakker staan in het fotoalbum. 

Buiten hebben we deze week hinkelbanen getekend met stoepkrijt. Zo hebben we de cijfers t/m 10 leren schrijven en de grote motoriek getraind. 

Op woensdag hebben we genoten van de eerste spelletjesochtend. Dit was een succes! Volgende maand komen dezelfde kinderen uit groep 6 ons weer helpen. Foto’s van de spelletjesochtend staan in een apart fotoalbum. 

Volgende week vieren we een Sint-Maartendisco op woensdag 11 november. Kinderen mogen met lichtjes versierd naar school. Ook mogen ze discolampen meenemen. Graag dinsdag al meegeven, voorzien van naam, zodat de kinderen woensdagochtend meteen kunnen beginnen. 

Het hout voor de timmertafel is op. Heeft iemand kleine (!) stukjes hout over die wij mogen gebruiken? Alvast bedankt! 

Fijn weekend allemaal!

Groeten, Kelly

1291755 1291755