Weekupdate groep 1-2b

Beste ouders,

Maandag zijn we de week feestelijk begonnen met de verjaardag van Liv. Hierna hebben we muziekles gekregen van juf Pauline. Helaas was dit de laatste muziekles, omdat juf Pauline ervoor heeft gekozen er mee te stoppen. Dit vinden wij heel erg jammer. Er wordt gezocht naar een nieuwe muziekdocent voor onze school. 
Ook op woensdag vierden wij feest. Senn was jarig! 

In de kring hebben we deze week weer geoefend met het invullen en aflezen van een staafdiagram voor in de bakkerij. Zo weten we precies hoeveel broodjes we van ieder soort hebben en kunnen we de voorraad aanvullen als dit nodig is. We hebben het versje van de bakker die we vorige week vrijdag hebben geleerd de hele week herhaald. Deze zit er nu goed in! Ook hebben we veel rijmspelletjes gespeeld en prentenboeken gelezen. We hebben de lievelingsletters, s en p, van sint en piet bekeken en geleerd hoe je deze kunt maken met het deeg. Natuurlijk kunnen de kinderen er ook voor kiezen een andere letter te kneden. Ook heeft juf voorgedaan hoe je een cadeautje netjes inpakt. Eerst goed passen en meten hoeveel papier je nodig hebt en dan netjes dicht plakken. Tijdens het spelen mochten de pietjes het zelf proberen. Wat is dit lastig, maar wel heel erg leuk!

Tijdens het spelen heeft ieder kind deze week een taart geknutseld van stroken voor in de VIP-map. Hierbij was de opdracht stroken knippen en deze in de goede volgorde van lang naar kort opplakken. Dit was een moeilijke opdracht! Een groepje kinderen heeft samen met juf de mijter van Sinterklaas nagebouwd met duplo. Kinderen konden er deze week voor kiezen om woorden na te stempelen. Ook hebben we een prijslijst gestempeld voor in de bakkerij, zodat de klant en de bakker weten hoeveel de producten kosten. We hebben hierbij geoefend met het horen van klanken in woorden (hakken en plakken) en het zoeken van de juiste letters. Deze woorden zijn dan ook fonetisch gespeld, ter voorbereiding op het leren lezen en schrijven. De huishoek is veranderd in het grote pietenhuis. Hier kan Sinterklaas schrijven in zijn grote boek en kunnen pieten cadeaus inpakken. Ook staat er een auto naast de bakkerij, want als je letters en pepernoten besteld, moeten deze ook bezorgd kunnen worden, vonden de kinderen. 

Op vrijdag hebben we gespeeld én opgeruimd met sinterklaasmuziek aan. Dit ging als een trein en er hing een extra gezellige sfeer. Wel waren de kinderen erg moe na deze week. Daarom hebben we de week afgesloten met een heerlijke pepernotenmassage voor elkaar, om weer even te ontspannen. De kinderen vonden dit geweldig. Misschien heeft u ook wel zo’n lekkere massage verdiend van uw kind! 

Foto’s van deze week staan in het album. 

Volgende week voeren we op maandag en woensdag de oudergesprekken via Meet. U ontvangt hier zo meteen een uitnodiging van via de mail. Hierin staat een link waar u op het moment van het oudergesprek op kunt klinken. 

Op donderdag komt er een fotograaf voor het Sarkonmagazine bij ons op school. Het is mogelijk dat de fotograaf ook in onze klas foto’s maakt. Mocht u niet willen dat uw kind op de foto wordt genomen voor dit blad, kunt u dit bij mij aangeven. Ouders die eerder al hebben aangegeven dat zij niet willen dat foto’s van hun kind worden gebruikt voor andere doeleinden dan Fiep hoeven dit niet nogmaals aan te geven. 

Op vrijdag mogen de kinderen hun schoen zetten. Wilt u op deze dag uw kind een extra schoen meegeven naar school? 

Alvast bedankt en een fijn weekend toegewenst! 

Groeten, Kelly
 

1293789 1293789
1293794 1293794
1293799 1293799
1293851 1293851
1293938 1293938