Weekupdate groep 1-2b

Beste ouders,

Vorige week vrijdag hebben we onze schoen gezet, dus natuurlijk waren we maandag erg benieuwd wat er in zou zitten. We kwamen binnen in een klas vol rommel en ook de schoenen stonden niet op de plek waar we ze hadden neergezet. Ze lagen overal verstopt! Gelukkig hebben we alle schoenen weer kunnen vinden en zat er een bakje klei in de schoen. De kinderen waren er blij mee.

Deze week hebben we in de kring geoefend met wegen en pakjes in de goede volgorde gezet van zwaar naar licht. We hebben geleerd dat grote pakjes niet altijd het zwaarst hoeven te zijn. Ook hebben we de letter p (pu) van piet geleerd en woorden bedacht met deze letter. We hebben spelletjes gedaan met pepernoten en hiermee geoefend met de voorzetsels, links en rechts en lichaamsoriëntatie. We hebben geprobeerd om met boomwhackers Sinterklaasliedjes te spelen. Dit was nog erg moeilijk, maar wel een leuke ervaring! Hiernaast hebben we een liedje voorbereid voor Sinterklaas, met schudinstrumentjes en hebben we geleerd om op de maat van de muziek te spelen. Juf deed mee op de ukelele, die zit sinds kort op les. Wat was dit leuk!

Deze week heeft ieder kind een vouwwerkje gemaakt en geoefend met het vouwen van 16 vierkantjes. Dit was nog erg lastig, maar samen lukte het wel! Deze werkjes zijn in de VIP-mappen gegaan. Hiernaast hebben kinderen die dit wilden vlaggetjes gemaakt voor Sinterklaas.

Op woensdag vierden we Pietendag en kwamen veel van de kinderen verkleed op school. Wij mochten deze dag starten met de pietengym en hebben op de daken geklommen en pakjes in de schoorsteen gegooid. Hierna mochten wij met onze wieltjes op het parcours, buiten op het plein. Er werd heel serieus gewerkt met de stoplichten. Pieten die door rood reden kregen een bekeuring. Binnen hebben we een spelletjes circuit gedaan in de klas. Kinderen hebben een naamketting geregen, gesjoeld met pepernoten, hebben een pietendiploma gekleurd, hebben gedanst en zijn geschminkt. Hierna hebben we een pietenbingo gespeeld met een leuke sticker als beloning. Als laatste mochten wij pepernoten bakken met de bakpiet in de keuken. Hier hebben we zakjes versierd en gespeeld. Aan het eind van de dag kregen we de pepernoten mee naar huis. Wat een leuke dag! 

Op vrijdag kwamen Sinterklaas en zijn pieten op school. Al snel kwamen zij bij ons in de klas. Sint had zijn grote boek mee en wist van alles over onze klas te vertellen. Over de mannen, die zo van bouwen met duplo houden, over de grappenmakers in onze klas, over ons thema en hoe leuk de kinderen in de rollenspelhoeken spelen en over alle mooie knutsels die wij de kinderen hebben gemaakt. Wij hebben het liedje ’Zie ginds komt de stoomboot’ gespeeld voor de Sint, hebben pieten sinterklaasmove gedanst en kunstjes gedaan op de mat. Sinterklaas en Piet waren erg onder de indruk. Alle kinderen kregen een zakje pepernoten en we kregen een brief van Sinterklaas met een grote geheime sleutel. Dit was de sleutel naar de schatkamer aan de andere kant van het plein. We konden niet wachten! Samen met Piet zijn we naar de schatkamer gegaan en mocht iedereen een cadeautje uitkiezen. Wat was iedereen blij met zijn/haar cadeautje en wat was dit een leuke dag.

Foto’s van deze week zijn toegevoegd aan het album. Voor woensdag en vrijdag is een apart fotoalbum aangemaakt. Het kan zijn dat hier op een later moment nog foto’s aan toe worden gevoegd. Hiernaast is ons liedje voor Sint gefilmd. Het lukt nu jammer genoeg niet om deze te uploaden. Mocht dit op een later moment wel lukken, volgt deze nog.

Aankomende maandag mogen de kinderen speelgoed mee die ze van Sinterklaas hebben gekregen, om te laten zien en er mee te spelen. Graag geen spelcomputers of speelgoed dat snel kwijtraakt of stuk kan gaan. 

Vanaf volgende week gaan we het in de klas hebben over Kerst. We tuigen de kerstboom op en gaan het hebben over het Kerstverhaal. Normaal gesproken voeren we met de kleuters een kerstmusical op. Dit doen we dit jaar niet. Vanaf nu voeren we om het jaar een kerstmusical op, zodat alle kinderen één keer in de kerstmusical meespelen en het andere jaar mogen meespelen in een voorstelling over een ander thema. Deze zal later in het jaar plaatsvinden, waarschijnlijk in de vorm van een film. 
Verdere informatie over de activiteiten rond Kerst volgt nog! 

Iedereen een heel fijn Sinterklaasweekend toegewenst! 

Groeten, Kelly

1298287 1298287
1298322 1298322
DSC_3461 DSC_3461
1297377 1297377
1297891 1297891
1298390 1298390