Nieuws uit groep 1

Beste ouders,

 

Deze week kwam postbode Pieter met een probleem. Hij had een brief voor Karel klus maar wist niet bij welk huis hij de brief moest brengen. Het bleek dat het huis geen huisnummer had! Inmiddels zijn de huizen in onze klas voorzien van een huisnummer. Thuis hebben we ook onderzocht op welk huisnummer we wonen. Dinsdag en woensdag hebben we onze eigen huisnummers geschreven in scheerschuim. Wat voelde dat heerlijk! Donderdag hebben we onze eigen huisnummer bordjes gemaakt. Karel klus had allemaal huisjes gezaagd die we mooi hebben geverfd. Daarna hebben we zelf ons huisnummer erop gestempeld. 

 

Mirthe had van thuis slaapspullen meegenomen voor in de slaapkamer in het huis van Karel Klus. We kunnen ons wassen met een washandje,  onze tanden poetsen, haren kammen, pyjama aan doen, boekje lezen  en onder een heerlijk dekentje slapen. Het hele slaapritueel wordt nagespeeld.  

Ook hebben we veel foto’s ontvangen van de slaapkamers van de kinderen. Deze hebben we op het digibord laten zien en al veel kinderen hebben trots over hun kamer verteld. 

 

Volgende week is alweer de laatste week van het thema: waar woon jij? We sluiten het thema op vrijdag 1 oktober af met een pyjamadag. Omdat het huis en vooral de slaapkamer van Karel klus zo mooi geworden is mogen we op 1 oktober allemaal in onze pyjama/huispak/onesie naar school toe (evt even gewone kleding eronder als het fris is).  

 

Deze week hebben we naar het verhaal van gewoonte 4 geluisterd (win-win). We weten nu dat bij “win-win”, iedereen blij is. Als we delen met het speelgoed, bijvoorbeeld buiten met de snelle fietst, dan is iedereen blij en dat is “win-win”. Win-win is dus voor iedereen fijn.

Als steeds maar 1 kindje op de fiets fietst en niet om de beurt doet met een ander, dan is het “win-verlies”. Dan is de één blij en de ander verdrietig. We hebben hier nu een mooie poster over in de klas. Zo kunnen we er samen goed voor zorgen dat we veel win-win in de groep zien en iedereen dus blij is.

 

Ook zijn we gestart met de vertelkruk. Elke dag mogen de hulpjes op de stoel van juf zitten en dan stellen we allerlei vragen, bijvoorbeeld: wat is je lievelingskleur?, wat eet je graag?, wat doe je het allerliefste?, etc. Zo leren we elkaar steeds beter kennen en weten we waar iedereen van houdt.  

 

Dinsdag komt Lexie voor de eerste keer wennen in onze groep. Gezellig Lexie, we hopen dat je het naar je zin zult krijgen bij ons in de klas!

 

Donderdag wordt Juna 4 jaar. We wensen je een gezellig feest Juna!

 

Op dinsdag en donderdag gymmen wij met de kinderen. Zou u op deze dagen de kinderen gemakkelijke schoenen aan kunnen trekken. Alvast bedankt!


We zoeken nog begeleiders voor de vossenjacht. Lijkt het u leuk om een groepje te begeleiden op 15 oktober (van 8.30-9.45 uur) kunt u ons een mailtje sturen (mariekeheestermans@sarkon.nl of Miriamschouten@sarkon.nl).

 

Fijn weekend allemaal, 

Groetjes Marieke en Miriam

 

IMG_9015 IMG_9015
IMG_9001 IMG_9001
IMG_8998 IMG_8998