Nieuws uit groep 1

Beste ouders,

 

Deze week was de laatste week van het thema: “waar woon jij?” en kwam schilder Sientje op bezoek in de klas. Ze leerde ons om te toveren met verf en van 2 kleuren een nieuwe kleur te maken. Voor het echte werk kon beginnen hebben we eerst buiten geoefend met water. Daarna konden we aan de slag en hebben we van blauw en geel de kleur groen gemaakt.

Vrijdag hebben we het thema afgesloten in onze pyjama. Karel Klus had in de kring een heel groot bed voor ons “getimmerd”, waarin we lekker hebben gelegen toen we naar de film van Peppa big keken over stroomuitval in het huis van Pepa. Het was een leuk en leerzaam thema en de kinderen vonden het dan ook best jammer dat we vrijdag alles samen gingen opruimen. In de VIP-map van de kinderen gaan de foto’s en werkjes van de kinderen. Zo kunnen we er later nog eens op het thema  terugkijken. 

 

De kinderboekenweek “worden wat je wil”,  begint volgende week. In de klas luisteren, zingen en dansen we op het lied: https://www.youtube.com/watch?v=vgi-feWZYO4. Het nieuwe thema, waar we volgende week mee starten, gaat dan ook over beroepen. De eerste dagen, zullen we met elkaar gaan kijken wat voor verschillende beroepen er allemaal zijn en daarna kiezen we een beroep uit met de kinderen, waarover we gaan spelen en leren. Natuurlijk richten we dan ook samen weer een nieuwe uitdagende themahoek in. 

 

Deze week hebben we geluisterd naar het verhaal bij gewoonte 5 “luister voordat je praat”. We hebben geleerd dat je heel goed naar de ander moet luisteren om elkaar te begrijpen. Dit doe je met je ogen, je oren en met je hart. Met je ogen kan je namelijk heel goed zien hoe een ander zich voelt. Kijkt iemand blij of juist verdrietig? Met je oren kun je horen of iemand iets leuk vindt of juist niet. Roept iemand “nee, ik wil dit niet!”, of “stop daarmee!”, dan weet je dat de ander het niet zo leuk vindt. En met je hart kan je voelen of iets aardig is of niet. Maak je een mooi bouwwerk stuk van een ander, dan weet je in je hart wel dat dat niet zo lief is. 

We hebben van deze gewoonte, met de hulp van Puck, een foto gemaakt en op het prikbord gehangen. Puck heeft hierbij een grote bril op, grote oren aan haar hoofd en een hart om haar nek. Een beetje raar wel, maar zo is het heel duidelijk en kunnen we het goed onthouden. 

 

Lexie kwam dinsdag de eerste keer wennen bij ons in de groep. Sommige kinderen kenden Lexie al en die waren dan ook heel blij om haar bij ons in de groep te zien. Welkom Lexie!

 

Juna was donderdag jarig en we hebben dan ook een gezellig feestje gevierd. Gefeliciteerd Juna!

 

Maandag 4 oktober is het dierendag. Uw kind mag op deze dag zijn/haar lievelingsknuffel mee naar school nemen. 

 

We zoeken nog 1 ouder die zich wil opgeven voor de vossenjacht op vrijdag 15 oktober. Wie wil ons helpen? 

 

De OWG (Ouder Werk Groep)  is op zoek naar nieuwe ouders. De OWG is een groep enthousiaste vrijwilligers die samen met de leerkrachten gedurende het schooljaar verschillende activiteiten coördineert en organiseert. Bijvoorbeeld de vossenjacht, sinterklaas, de schoolfotograaf en de schoolreisjes. 

De OWG vergadert ongeveer 5-6 keer in het jaar in de avond (van 20.00-22.00 uur). Daarnaast zijn er per activiteit 2-3 OWG-leden die samen met een leerkracht of onderwijsondersteuner de activiteit verder uitwerken. Dit gebeurt na schooltijd. 

Lijkt het u leuk om mee te helpen met de organisatie van festiviteiten en aan te sluiten bij de OWG, stuur dan een mail naar owg@aloysiusschagen.nl

 

Voor nu een fijn weekend en tot volgende week!

Groetjes van Marieke en Miriam

 

Belangrijk/meenemen:

- Maandag 4 oktober: knuffel mee 

IMG_9074 IMG_9074
IMG_9061 IMG_9061
IMG_9057 IMG_9057
IMG_9118 IMG_9118