Nieuws uit groep 1

Beste ouders,

Deze week is er hard gewerkt aan alle lampionnen. Wat zijn ze mooi geworden!
Mees kwam op dinsdag gezellig een ochtend wennen. Ook gingen we dinsdag naar de Mariakapel om een kaarsje aan te steken.

 

De treinhoek wordt nog veel gebruikt. We gaan op reis met de trein naar het bos, de kapper, de dierenarts etc. Zo spelen we steeds meer een verhaal. Onze treinwinkel heeft nu een prijslijst gekregen. Zo leren we spelenderwijs de cijfers en ook goed tellen met het geld.

Woensdag hebben juf Marith en juf Miriam het verhaal van Sint Maarten en de bedelaar uitgespeeld. We vonden het heel lief dat Sint Maarten zijn mantel deelde met de arme  bedelaar, dat is win-win! 

We maken de klas af en toe helemaal donker en dan zingen we met een lampion allerlei Sint Maarten liedjes. Vandaag hebben de kinderen een blad met de liedjes mee naar huis gekregen, zodat jullie op 11 november een beetje kunnen helpen met het zingen.

We hebben een telspelletje gespeeld met 5 snoepjes (fiches) waarbij de snoepjesdief langskwam. Wie mist er een snoepje? Ook hebben we besproken en uitgespeeld hoe het gaat als je met Sint Maarten bij de deur gaat zingen: aanbellen, zingen, 1 snoepje kiezen en dankuwel zeggen. 

 

Juf Marith kwam deze week twee extra dagen. Wat fijn! Ze heeft het verhaal van Hans en Grietje voorgelezen en het gezelschapsspelletje “knibbel knabbel knuisje” gespeeld. Zo leren we op onze beurt wachten, naar elkaar luisteren en kijken, tellen, en de opdracht uit te voeren. Voor sommige kinderen nog een hele klus. Het was natuurlijk hilariteit als de heks tevoorschijn kwam!

 

Maandag komt Jet voor de eerste keer wennen en op dinsdag Tatum. Welkom Jet en Tatum, gezellig dat jullie bij ons in de groep komen!

 

Zoals u weet houden we op maandag 22 november en dinsdag 23 november de 10 minuten oudergesprekken. Dit is een gesprek tussen de leerkrachten en de ouders. Vanaf vrijdagavond 12 november 19.00 uur kunt u zich hiervoor via de gespreksplanner van Kwieb, inschrijven.  

 

Helaas kan de lichtjesavond vanwege corona niet doorgaan en daarom hebben we een leuk alternatief bedacht voor de kinderen. Op woensdag 10 november maken we het lokaal donker, zetten we alle lampionnen aan en starten we de dag met een 

“Sint Maarten lichtjesdisco”. De kinderen mogen deze ochtend in ”discokleding” naar school toe komen. U kunt denken aan lichtjes aan hun kleding, glow in the dark bandjes, zaklamp, glitterkleding etc. Ook mogen de kinderen mogen van thuis discolampen meenemen (deze graag op dinsdag 9 november). Zo maken we er samen met de kinderen een gezellig feestje 

van! Op vrijdag 12 november mogen alle kinderen een snoepje mee naar school van Sint Maarten (geen lolly)

 

Het hout van de timmertafel is helemaal op. Mocht u thuis nog kleine stukjes hout voor ons hebben (geen lange latten) dan zou dat heel fijn zijn!

 

De foto’s zijn weer toegevoegd aan het fotoalbum groep 1 thema beroepen en ook aan het fotoalbum lampionnen groep 1

 

We wensen jullie allemaal een gezellig weekend. 

 

Groetjes Marieke en Miriam

 

IMG_9616 IMG_9616
IMG_9606 IMG_9606
IMG_9604 IMG_9604
IMG_9602 IMG_9602
IMG_9590 IMG_9590
IMG_9546 IMG_9546
IMG_9515 IMG_9515