Weekbericht groep 2-3A

Beste ouders van groep 2-3A,

 

Maandag hebben we nog lekker kunnen spelen met onze cadeautjes van Sinterklaas. Daarna zijn we langzaam het thema Kerst op gaan starten. 

 

Kerst

We hebben in de klas een kerstkaarten hoek gemaakt. De kinderen hebben deze hoek zelf ingericht en bedacht. Ze kunnen er kerstkaartjes maken, schrijven en op de post doen.

Verder hebben we kerstboomhangers, kerstbomen en rendieren geknutseld.

In de gang is er een restaurant waar de kinderen met kerst heerlijk kunnen dineren. Ook kunnen ze zich mooi maken in de “mooimaak hoek”. Hier kunnen ze mooie kleding uitzoeken, hoeden, tassen en er staat een passpiegel. Ook kunnen de kinderen in het stalletje spelen die in de gang staat. Hier spelen de kinderen het kerstverhaal na.
 

Kerstvoorstelling

We zijn begonnen met het oefenen voor de kerstvoorstelling. Alle kinderen hebben een rol gekregen. We hebben al een beetje geoefend met de tekst en de liedjes. Normaal gesproken treden we op voor ouders. Helaas is dat vanwege de huidige maatregelen niet mogelijk. We gaan de kerstvoorstelling opvoeren voor de andere kinderen uit de onderbouw. De kerstvoorstelling zal worden opgenomen, zodat u er thuis ook van kunt meegenieten!

In de bijlage kunt u zien welke rol uw kind heeft. Ook staat erbij wat voor kleding uw kind aan mag tijdens de voorstelling. Op school  maken wij hoedenstroken die de kinderen tijdens de voorstelling op krijgen (koningshoed, schapenhoed, etc)

We voeren de kerstvoorstelling op maandag 20 december. Graag deze dag de kleding aan hebben! Mochten er vragen zijn over de kleding, dan horen wij het graag!

 

Vandaag hebben we de week leuk afgesloten met de verjaardag van Yfke. Morgen is ze echt jarig! Wij wensen Yfke een hele fijne verjaardag!

 

Iedereen een heel fijn weekend!

 

Groetjes Marleen en Lisette

 

IMG-5866 IMG-5866
IMG-5840 IMG-5840
IMG-5834 IMG-5834