Weekbericht groep 2-3A

Beste ouders van groep 2-3A,

 

Het was een gekke laatste week zo. Maar ondanks dat hebben we er een leuke week van gemaakt. 

 

Kerst

Alle kinderen van groep 3 hebben zelf een mooi kerstkaartje gemaakt en hier zelf een tekst bij geschreven. De kinderen van groep 2 konden hier ook aan mee doen als ze dit leuk vonden. Verder hebben we nog mooie kerstbomen geknutseld, zijn er stalletjes gemaakt en is er gewerkt in de postwinkel om kerstkaartjes te maken. Ook hebben we met de gym kerstbaltikkertje gedaan en lummelen met een kerstbal. 

 

Kerstvoorstelling

Zo hebben we donderdag de kerstvoorstelling opgevoerd voor de kinderen van groep 1. Wat hebben de kinderen dit goed gedaan. We hebben maar kort kunnen oefenen en toch is het een hele mooie kerstvoorstelling geworden. We waren dan ook supertrots op alle kinderen! De kerstvoorstelling is opgenomen en hebben we vandaag al in de klas met elkaar bekeken. De link vindt u in deze Kwieb.

 

Kerstontbijt

Vandaag hebben we het kerstfeest gevierd. De kinderen kwamen allemaal in mooie kleding binnen. We hebben een modeshow gedaan en alle kinderen staan apart op de foto in hun mooie kleding. Daarna was het tijd om lekker te gaan ontbijten samen. De kinderen mochten allemaal zelf een plekje kiezen. In het fotoalbum vind u van ieder kind een foto met zijn of haar lekker ontbijtje! Het was heel gezellig!

 

Afscheid juf Annelot

Vandaag hebben we ook afscheid genomen van juf Annelot. Haar stageperiode zit er helaas op. Juf Annelot is een half jaar lang elke donderdag en vrijdag in onze klas geweest. We hadden samen met de kinderen een mooie kerstboom geknutseld waarop ieder kind een mooie bal versierd heeft met een lieve wens voor juf Annelot. De kinderen werden door juf Annelot verwend met een chocolade lolly en een lief kaartje. Wij wensen juf Annelot heel veel succes bij haar volgende stage!

Na de vakantie komt meester Dave stagelopen bij ons. Meester Dave zal er op de maandagen zijn.

 

Lezen

Omdat het belangrijk is om in de vakantie iedere dag te blijven lezen (groep 3), maar ook om te blijven voorlezen, hebben we alle kinderen een leesbingo meegegeven. We wensen jullie veel leesplezier! De kinderen van groep 3 hebben in korte tijd veel letters bij geleerd. Veel kinderen beginnen letters door elkaar te halen, zoals de eu, uu en ou. Zou u willen blijven flitsen met de letters die u tijdens het oudergesprek van ons heeft gekregen?

 

En dan is het voor de kinderen dan nu echt al vakantie. Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en hopen jullie allemaal weer terug te zien op maandag 10 januari!

 

Alle foto’s van deze week kunt u terugvinden in het fotoalbum “Kerstvoorstelling en kerstfeest groep 2-3A”. 

 

Groetjes Marleen en Lisette

IMG-20211216-WA0059 IMG-20211216-WA0059
20211217_084340 20211217_084340
20211217_092702 20211217_092702