Welkom bij groep 1 en 2
Spelen, ontdekken en leren binnen de thema’s Kleuters moeten spelen! Het kind in de kleuterfase ontwikkelt zich op een geheel eigen manier. Het spelenderwijs leren neemt hierbij een belangrijke plaats in. Binnen spel en in de kring komen alle ontwikkelingslijnen (taal, rekenen, motoriek, sociaal-emotioneel) samen. Daarom werken wij met thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. We zorgen voor een rijke leeromgeving door het inrichten van steeds wisselende uitdagende speelhoeken en plekken. Bij elk thema richten we samen met de kinderen een themahoek in. Hiervoor wordt er met de kinderen besproken wat voor spullen/ speelgoed we daarvoor nodig hebben. Dit mag dan meegenomen worden naar school.
Wij werken aan de hand van thema’s. De volgende elementen komen ieder thema terug: Start thema;
Binnen het thema en het spel komen alle verschillende ontwikkelingsgebieden aan bod, onder andere:
De activiteiten worden binnen het (rollen)spel aangeboden. Samen met de kinderen richten wij de spelhoeken in en begeleiden de leerkrachten het spel op verschillende niveaus. Voor zowel extra zorg als extra uitdaging nodigen we de kinderen uit in de hoeken om met ons mee te spelen. Op deze manier sluiten we goed aan bij ieder kind.
Wij werken in de onderbouw veel samen met de groepen 1, 2 en 3. We spelen en leren over dezelfde thema’s. Er vinden dan ook groepsdoorbrekende activiteiten plaats en ook wordt er groepsdoorbrekend gespeeld in de hoeken. Hierbij letten wij goed op het welbevinden van het kind.
Buiten spelen en gymWe spelen iedere dag buiten. Er wordt twee keer per week gegymd. Eén keer in de week krijgen de kinderen gymles van een vakleerkracht. Met een toestellenles gymmen we in vakken met het groot materiaal en het klein materiaal, zoals het klimrek, de kasten, banken, ballen, pittenzakken, etc. Allerlei bewegingsactiviteiten komen aan bod, zoals: klimmen, springen, mikken, balanceren, rollen, vangen/gooien etc. We geven ook gymlessen zonder toestellen. Dit noemen wij een spelles. Tijdens deze gymlessen worden er onder andere tikspellen en danspelletjes gedaan of wordt er bijv. met hoepels gespeeld. De kinderen nemen aan het begin van het jaar gymschoenen mee naar school, deze blijven op school en worden bij iedere gymles gebruikt (graag voorzien van naam). De kinderen gymmen in de kleding die ze aan hebben. Truien die ze aan hebben doen we uit in de klas.
10 uurtje en lunchRond 10.15 uur gaan we eten en drinken. Als tussendoortje stimuleren wij het eten van fruit (graag moeilijk te schillen fruit thuis schillen) of gezonde koek. Woensdag en vrijdag is in ieder geval fruitdag. Op alle dagen gaat ook een lunch mee, brood en een tweede beker drinken. Denk hierbij aan een goed sluitende beker en geen koolzuurhoudende drank. Het eten en drinken mag in de rugtas blijven en wordt aan de kapstok gehangen bij de jas. Geef niet te veel mee, kinderen kunnen er soms tegenop zien als ze het gevoel hebben dat ze alles op moeten eten. We willen dat de kinderen minimaal één broodje eten. Houden ze eten over dan krijgt uw kind dit mee naar huis. Tijdens het eten en drinken wordt een prentenboek voorgelezen door de juf. Regelmatig wordt voorgelezen uit het boek ‘Een ark vol verhalen’, een bijbel voor kleuters om de kinderen de katholieke verhalen mee te geven.
KwiebBerichten over de klas of school worden gedeeld via de Kwieb App. Hiervoor krijgt u een activatiecode wanneer uw kind op school komt. Alle belangrijke en leuke informatie over de klas, wordt verstuurd via de Kwieb-app. In de Kwieb-app kunt u de leerkracht ook een bericht sturen en bij ziekte uw kind ziekmelden.
OudergesprekkenTwee keer per schooljaar worden er oudergesprekken gevoerd naar aanleiding van de observaties in de klas. Iedereen wordt hiervoor uitgenodigd. Hiernaast kunt u tussentijds uitgenodigd worden door de leerkracht voor een gesprek of kunt u zelf als u vragen heeft een afspraak maken voor een gesprek na schooltijd.
|
Agenda |
Contactgegevens |
AloysiusschoolLangestraat 3
| DirectieJacky Slijkhuis
| Locatie | Reactieformulier
|